Ezüst-palládium csillagösvény eljegyzési gyűrűEgy korábbi kísérletem sarkallt arra, hogy egy lépéssel eltávolodva a hagyományos gyűrűk irányától, elkészítsek egy teljesen újszerű lánykérő gyűrűt. Az első darabot pusztán saját örömömre készítettem, de azóta többen választották, hogy e gyűrű kíséretében tegyék föl a nagy kérdést. (Annyit elárulok, hogy a válaszarány eddig 100% igen).
Az ékszer egyik különlegessége, hogy a középen lévő nútot nem reszeléssel, vagy egyéb forgácsolással értem el, mert azzal a módszerrel nem olyan lett volna a minta, amit én szerettem volna. Az ékszert finoman befűrészeltem, és az így kialakult két szárnyat különböző cizellőr szerszámokkal szétnyitottam.


Ennek a gyűrűnek is külön történet van. Az a megtiszteltetés ért, hogy egy internetes videókat gyártó cég keresett fel, volna-e kedvem bemutatni mivel foglalkozom. Úgy éreztem ez az eljegyzési gyűrű, mely az egyik személyes kedvencem az általam tervezett ékszerek közül, talán megfelelő lehet. 🙂 A videót még nem láttam, de nagyon várom a végeredményt.

https://www.mokume.hu/archivum/794

Ez az ékszer anyaga: ezüst, palládium, A kő 3mm-es gyémánt.
Ezüst és palládium kék zafírral.